Ikos Oceania – luksusowy hotel należący do sieci hoteli Ikos Resorts
Hotel 5-gwiazdkowy Ikos Oceania położony jest bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży i otoczony pachnącym lasem piniowym i gajem oliwnym w niewielkiej miejscowości Nea Moudania. Centrum oddalone jest od obiektu 10 minut spacerem. Na gości czeka bogate centrum SPA, baseny, komfortowe, eleganckie pokoje i restauracje serwujące dania kuchni greckiej i międzynarodowej
Lokalizacja / Dojazd
Eleonas, Nea Moudania, 63200, Grecja
Hotel znajduje się ok. 900 m od centrum Nea Moudania na półwyspie Kassandra z mariną, tawernami, i sklepami – bezpłatny bus hotelowy do centrum Nea Moudania. Do lotniska w Salonikach ok. 50 km. Możliwy transfer z lotniska za dodatkową opłatą.
Kuchnia
- Restauracja główna Flavors – budynku głównym na 4. piętrze, z widokiem na morze, dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, serwuje posiłki w godzinach:
– śniadania od 07:30 – 11:00
– lunch od 12:30 – 14:30
– kolacja od 18:30 – 21:30 - Restauracja Provence – w ogrodzie, z widokiem na morze, z wydzieloną strefą dla dorosłych, kuchnia Francuska / prowansalska, serwuje dania a la carte w godzinach:
– śniadania od 08:00 – 11:00
– lunch od 12:30 – 17:00
– kolacja od 18:30 0 21:30 - Restauracja Anaya proponuje kuchnię azjatycką / tajską w godzinach od 18h30 do 21h30. Znajduje się z ogrodzie z widokiem na morze. Oferuje eleganckie dania a la carte, perfekcyjnie przyrządzone przez Szefową Kuchni Thiou, nagrodzoną gwiazdką Michelin.
- Restauracja Fresco serwuje wyrafinowane dania a la carte kuchni włoskiej na świeżym powietrzu, w budynku głównym, pod okiem szefa kuchni o światowej sławie Ettore Botrini, w godzinach od 18:30 do 21:30.
- Restauracja Ouzo zaprasza fanów kuchni greckiej w nowoczesnym wydaniu w godzinach:
– śniadania od 8:00 do 10:30
– lunch od 12:30 do 15:00
– kolacja od 18:30 do 21:30
Ouzo mieści się przy głównym basenie na świeżym powietrzu z widokiem na morze. Restauracja proponuje dania a la carte, autorstwa szefa kuchni Lefteris Lazarou, nagrodzonego gwiazdkami Michelin.
Lefteris Lazarou – Pochodzący z Pireusu szef kuchni Lefteris Lazarou jest pionierem kuchni greckiej. Był pierwszym szefem kuchni, który serwował owoce morza w znakomitej greckiej restauracji i zdobył gwiazdkę Michelin za swoje greckie potrawy. Wiele jego kreacji uważa się obecnie za współczesne klasyki. W jego menu łączą się innowacje i światowe wpływy, aby uzyskać właściwą równowagę bogatych i złożonych smaków. - Restauracja Beach Club zaprasza fanów kuchni międzynarodowej i śródziemnomorskiej tuż przy plaży w godzinach:
– lunch od 13:00 do 16:00
– kolacja od 19:00 do 21:30
Beach Club oferuje menu autorstwa szefa kuchni Nikosa Papastergiou, inspirowane smakami z całego świata, oparte na nowych technikach z koncentracją na owocach morza.
Bary:
- Bar du lobby,
- Bar de la piscine Deluxe,
- Club de la plage,
- Bar de la piscine,
- Bar réservé aux adultes,
- Discoteque
Zakwaterowanie
Hotel Ikos Oceania oferuje 290 pokoi i apartamentów, w morskiej kolorystyce, w większości z widokiem na Morze Egejskie.
Opis pokoi i apartamentów:
- Pokoje 2-osobowe – z widokiem na morze, z tarasem, o pow. 32 m2, dla 2 osób dorosłych.
- Pokoje 2-osobowe typu Superior – z widokiem na morze, z tarasem lub balkonem, o pow. 32 m2, dla 2 osób dorosłych.
- Pokoje typu Suite Junior – z widokiem na morze, z balkonem lub tarasem, pow. 35 m2, dla 2 osób dorosłych i 1 dziecka.
- Pokoje typu Suite panoramiczne – z widokiem na morze i na Olimp, z umeblowanym balkonem, o pow. 35 m2, dla 2 osób dorosłych i 1 dziecka.
- Pokoje typu Suite Junior z prywatnym ogrodem – z widokiem na morze, z prywatnym ogrodem, o pow. 35 m2, dla 2 osób dorosłych i 1 dziecka.
- Pokoje rodzinne typu Suite z 1 sypialnią – z widokiem na morze, z 1 sypialnią i oddzielnym salonem, z umeblowanym tarasem, o pow. 50 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
- Pokoje rodzinne typu Suite z 1 sypialnią i prywatnym ogrodem– z widokiem na morze, z prywatnym ogrodem, z oddzielnym salonem, o pow. 50 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
- Pokoje rodzinne z widokiem na morze – z widokiem na morze, z 2 sypialniami i 2 łazienkami, z balkonem pięknie umeblowanym, o pow. 65 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
Pokoje typu Deluxe
- Pokoje typu Suite Junior Deluxe – z widokiem na morze, z balkonem, o pow. 40 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
- Pokoje typu Suite Junior Deluxe z prywatnym ogrodem – z widokiem na morze, z prywatnym ogrodem, o pow. 40 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
- Pokoje rodzinne typu Suite Deluxe z 1 sypialnią – z widokiem na morze, z balkonem lub tarasem, o pow. 55 m2, dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci.
- Pokoje rodzinne typu Suite Deluxe z 2 sypialniami – z widokiem na morze, z balkonem, z 2 sypialniami i z salonem, o pow. 95 m2, dla maksymalnie 6 osób.
- Pokoje rodzinne typu Suite Deluxe z prywatnym ogrodem – z widokiem na morze, z prywatnym ogrodem, z 2 sypialniami i z salonem, o pow. 95 m2, dla maksymalnie 6 osób.
Aktywność, rozrywka, atrakcje
- 2 baseny podgrzewane, słodka woda: w głównym wydzielona część dla dzieci, basen infinity, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace,
- siatkówka plażowa, minipiłka nożna, squash, tenis stołowy,
- pilates, joga,
- rowery górskie, canoe, kanioning, rowery wodne,
- plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), klub dla nastolatków (13 -16 lat),
- animacje dla dorosłych i dzieci (w języku angielskim),
- muzyka na żywo, przedstawienia, dyskoteka,
- aqua fitness,
- za opłatą: korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, nurkowanie Padi, widnsurfing, narty wodne, szkółka żeglarska,
- strefa Ikos Spa by Anne Semonin (wstęp dla osób powyżej 16. Roku życia, czynne od 8:00 do 20:00,
- bezpłatnie: basen kryty, podgrzewany, słodka woda,
- centrum fitness, sauna, łaźnia parowa,
- za opłatą: salon kosmetyczny, masaże, zabiegi na twarz i ciało,
- możliwość wypożyczenia samochodu elektrycznego marki Tessla na 1 dzień w celu zwiedzania okolicy, polecane zwiedzenie muzeum kultury bizantyjskiej oraz muzeum winnic z Gerovasileiou, a także góry Athos.