Hotel 5-gwiazdkowy Ikos Aria elegancki i nowoczesny, przy samej plaży na wyspie Kos. Na gości czekają gustownie i nowocześnie urządzone pokoje bogate centrum SPA, turkusowe baseny i restauracje serwujące dania kuchni greckiej i międzynarodowej. Ten luksusowy ośrodek otoczony jest pachnącym lasem i oferuje wspaniałe widoki na turkusowe morze Egejskie.

    Dlaczego warto skorzystać z naszej oferty?

    • atrakcyjna cena: taniej niż w serwisach internetowych

    • obsługa w języku francuskim i angielski: pomoc w załatwianiu spraw

    • pomoc w transferze z / na lotnisko

    • współpraca z profesjonalnymi przewodnikami

    Zapytaj o ofertę











    Lokalizacja / Dojazd

    Suburban Road Kefalos, 85301, Kos, Grecja

    Hotel położony jest 13 km od Międzynarodowego lotniska Kos. Transfer z lotniska jest możliwy za dodatkową opłatą.

    Kuchnia

    Ikos Aria proponuje swoim gościom 7 restauracji oferujących menu „a la carte” kierowanych przez szefów kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin z kuchnią grecką, azjatycką, włoską hiszpańską oraz śródziemnomorską. Ponadto goście hotelu mogą delektować się posiłkami w restauracji bufetowej. Do wszystkich posiłków hotel proponuje szeroki wachlarz win z różnych stron świata.

    • Restauracja główna Flavors – z widokiem na piękne wybrzeże, w budynku głównym, dania w formie bufetu, imponujący wybór win premium, kuchnia śródziemnomorska, serwuje posiłki w godzinach:
      – śniadania od 07:00 – 10:30
      – lunch od 12:30 – 14:30
      – kolacja od 18:30 – 21:30
    • Restauracja Ouzo zaprasza fanów kuchni greckiej tuż przy morzu, w nowoczesnym wydaniu w godzinach:
      – śniadania od 8:00 do 11:00
      – lunch od 12:30 do 15:00
      – przekąski od 15:00 do 17:00
      – kolacja od 18:30 do 22:30
      Ouzo mieści się przy głównym basenie na świeżym powietrzu. Restauracja proponuje dania a la carte, autorstwa szefa kuchni Lefteris Lazarou, nagrodzonego gwiazdkami Michelin.
      Lefteris Lazarou – Pochodzący z Pireusu szef kuchni Lefteris Lazarou jest pionierem kuchni greckiej. Był pierwszym szefem kuchni, który serwował owoce morza w znakomitej greckiej restauracji i zdobył gwiazdkę Michelin za swoje greckie potrawy. Wiele jego kreacji uważa się obecnie za współczesne klasyki. W jego menu łączą się innowacje i światowe wpływy, aby uzyskać właściwą równowagę bogatych i złożonych smaków.
    • Restauracja Anya proponuje kuchnię azjatycką / tajską w godzinach od 18:30 do 22:30. Oferuje eleganckie dania a la carte, perfekcyjnie przyrządzone przez Szefową Kuchni Thiou, nagrodzoną gwiazdką Michelin. Elegancką kolacją można się delektować w przepięknych wnętrzach restauracji w ogrodzie na świeżym powietrzu podziwiając widok na morze w godzinach:
      – kolacja od 18:30 do 22:30.
    • Restauracja Fresco serwuje wyrafinowane dania a la carte kuchni włoskiej w budynku głównym, przy basenie, pod okiem szefa kuchni o światowej sławie Ettore Botrini, w godzinach:
      – wczesne śniadania od 5:00 do 07:00
      – śniadania od 8:00 do 11:00
      – lunch od 13:00 do 16:00
      – przekąski od 16:00 do 17:00
      – kolacja od 18:30 do 22:30
      – przekąski po kolacji od 23:00 do 05:00
      Dania Fresco zostały stworzone przez nagrodzonego gwiazdką Michelin szefa kuchni Ettore Botriniego, właściciela Etrusco, 68. najlepszej restauracji na świecie. Pochodzący z Korfu Botrini doskonalił swoje umiejętności kulinarne na całym świecie, nadając swojej wielokrotnie nagradzanej kuchni międzynarodowy charakter.
    • Restauracja Provence – w budynku głównym, z wydzieloną strefą dla dorosłych, kuchnia francuska / prowansalska, serwuje dania a la carte w godzinach:
      – kolacja od 18:30 do 22:30
    • Restauracja Olivia – w budynku głównym, przy basenie proponuje kuchnię hiszpańską i śródziemnomorską pod okiem szefa kuchni Davida Ibardboure’a w godzinach:
      – kolacja od 18:30 do 22:30
      „Szef kuchni David Ibarboure jest znany ze swoich nowoczesnych wersji hiszpańskich klasyków. Pracował w kilku nagradzanych restauracjach ze światowej klasy szefami kuchni, takimi jak Pierre Gagnaire, zanim otworzył swoją rodzinną restaurację z baskijskimi specjałami na południu Francji, BriKetenia. Pierwszą gwiazdkę Michelin otrzymał w 2010 roku”.
    • Restauracja Seasons – proponuje kuchnię śródziemnomorską / międzynarodową ze świeżych produktów, na świeżym powietrzu, z widokiem na morze w godzinach:
      – śniadania od 08:00 do 11:00
      – lunch od 13:00 do 15:00
      – kolacje od 18:30 do 22:30
    • Restauracja Kos serwuje wyrafinowane dania a la carte kuchni greckiej i śródziemnomorskiej w nowoczesnym wydaniu w budynku głównym, w godzinach:
      – śniadania od 8:00 do 11:00

    Bary:

    • Bar Lobby Bar,
    • Lagoon Lobby Bar,
    • Main Pool Bar,
    • Deluxe Lobby Bar,
    • Deluxe Pool Bar,
    • Beach Pool Bar,
    • Teatro Bar,
    • Night Club,
    • Gelaterie.

     

    Zakwaterowanie

    Hotel Ikos Aria oferuje 374 pokoi i apartamentów.

    Opis pokoi i apartamentów:

    • Pokoje 2-osobowe – z widokiem na morze lub na ogród, z balkonem, o pow. 32 m2, dla 2 osób.
    • Pokoje 3-osobowe typu Superior – z widokiem na morze lub na wewnętrzną stronę kompleksu,  z balkonem, o pow. 25 m2, dla 2 osób.
    • Pokoje Junior Suite – z widokiem na morze, z balkonem, o pow. 42 m2, dla 4 osób.
    • Pokoje Junior Suite z prywatnym ogrodem – z widokiem na ogród, z prywatnym ogrodem, o pow. 42 m2, dla 4 osób.
    • Pokoje Junior Suite panoramiczne – z widokiem na morze, z balkonem, o pow. 50 m2, dla 4 osób.
    • Pokoje typu Suite z 1 sypialnią i z prywatnym ogrodem – z widokiem na morze, z prywatnym ogrodem, o pow. 58 m2, dla 5 osób.

    Pokoje typu Deluxe:

    • Pokoje typu Suite Junior Deluxe z prywatnym ogrodem – z widokiem na morze lub na basen lub na ogród, z prywatnym ogrodem, o pow. 52 m2, dla maksymalnie 4 osób.
    • Pokoje typu Suite Bungalow Deluxe z 1 sypialnią – z widokiem na morze, z balkonem, o pow. 80 m2, dla maksymalnie 5 osób.
    • Pokoje typu Suite Bungalow Deluxe z 1 sypialnią, bezpośrednio nad morzem – z widokiem na morze, w pierwszej linii od morza, o pow. 80 m2, dla maksymalnie 5 osób.
    • Pokoje typu Suite Bungalow Deluxe z 1 sypialnią i z prywatnym basenem – z widokiem na morze, z balkonem o pow. 80 m2, dla maksymalnie 5 osób.
    • Pokoje typu Suite Bungalow z 2 sypialniami w pierwszej linii od morza – z widokiem na morze, w pierwszej linii od morza, z prywatnym ogrodem, o pow. 90 m2, dla maksymalnie 6 osób.
    • Pokoje typu Suite Bungalow z 2 sypialniami i prywatnym basenem – z widokiem na morze, z prywatnym basenem, o pow. 110 m2, dla maksymalnie 6 osób.

     

    Zwiedzanie

    • Porto-Vecchio
    • Spa Nucca
    • Yoga
    • Nording walking
    • Streching : na plaży lub w hotelu w zależności od pogody
    • Salon fryzjerski
    • Aquagym: w morzu lub w hotelowym basenie w zależności od pogody

    Aktywność, rozrywka, atrakcje

    • 6 basenów podgrzewanych, , przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace,
    • 850 metrowy odcinek prywatnej, dziewiczej plaży otoczonej pachnącymi sosnami, gajami cytrusowymi i drzewami oliwnymi, do dyspozycji gości luksusowe leżaki i serwis nadwodny serwujący napoje i przekąski,
    • siatkówka plażowa, minipiłka nożna, squash, tenis stołowy,
    • pilates, joga,
    • rowery górskie,
    • canoe, kanioning, rowery wodne,
    • plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), klub dla nastolatków (13 -16 lat),
    • muzyka na żywo, przedstawienia, dyskoteka,
    • aqua fitness,
    • korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, nurkowanie Padi, widnsurfing, narty wodne, szkółka żeglarska,
    • strefa Ikos Aria Spa by Anne Semonin za dodatkową opłatą (wstęp dla osób powyżej 16. Roku życia, czynne od 8:00 do 2:h00),
    • bezpłatnie: basen kryty, podgrzewany, słodka woda,
    • centrum fitness, sauna, łaźnia parowa,
    • za opłatą: salon kosmetyczny, masaże, zabiegi na twarz i ciało,
    • możliwość wypożyczenia samochodu elektrycznego marki Tessla na 1 dzień w celu zwiedzania okolicy.

     

     

     

    Szukaj

    facebook